Co je to chlorella? Chlorella je sladkovodní řasa, která má velmi příznivé účniky na zdraví. Chlorella patří do skupiny tzv. „zelených potravin“, podobně jako mladý ječmen nebo pšenice. Současně se jedná o tzv. „superpotravinu“. Do skupiny „superpotravin“ („superfoods“) patří potraviny, které sObsahují velké množství důležitých živin, jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají antioxidační účinky, podporují imunitní systém. Tedy takové, pro které je přídomek „super“ prostě na místě!

Obsah nutričních látek

ChlorellaŘasa Chlorella je výjimečná svým jedinečným obsahem esenciálních aminokyselin, chlorofylu, beta-karotenu, vitamínů, nenasycených mastných kyselin a minerálních látek. Chlorella je také nejbohatším přírodním zdrojem chlorofylu, který se podílí na zlepšení krevního obrazu a který má antiseptické účinky. Řasa obsahuje dvakrát více bílkovin než běžné druhy luštěnin. Chlorella blahodárně působí na lidský organismus a tak je doporučovaným doplňkem stravy zdravého životního stylu. Hodí se především pro výkonné sportovce a těžce pracující nebo při vegetariánské stravě.

Růstový faktor CGF

Patrně nejdůležitější složkou chlorelly je látka podporující buněčný růst. Růstový faktor CGF je komplex peptidů a nukleových kyselin, který stimuluje růst a obnovu tkání a chrání buňky proti toxickým látkám, má vliv na posílení organismu.

Detoxikace a ochrana před volnými radikály

Chlorella obsahuje sporopollein, který je v buněčné stěně chlorelly. Sporopollein na sebe dokáže navázat různé toxické látky, mezi něž patří i těžké kovy nebo pesticidy. Obsažené látky fungují také jako lapače nebezpečných volných radikálů.

Chorella a hubnutí

Chlorella se doporučuje i při redukční dietě, která zapravidla nese také vyšší nároky na zátěž organismu. Osvědčuje se třeba kombinace chlorelly a zelené kávy.